Managed hosting door True

Motorola bezwijkt voor de Linux-mode

 

Motorola is het zoveelste IT-bedrijf dat meedoet met de Linux-mode. De chipfabrikant onthult volgende week op de Linuxworld-conferentie in San José (Californië) een samenwerkingsverband met Linux-distributeur Caldera en diens dochteronderneming Lineo.

Die tak ontwikkelt een variant van het populaire besturingssysteem voor ingebedde apparaten, zoals mobiele telefoons. Motorola interesseert zich met name voor deze activiteit van Caldera.
De overeenkomst omvat dan ook waarschijnlijk het vertalen van Lineo's 'kleine' Linux-variant Embedix OS naar Motorola's processorreeksen. Daaronder vallen de Power PC, de mCore en de oudere - maar nog veelgebruikte - 680x0-serie.
Op dit moment hebben computergebruikers met een Power PC-processor, waaronder Apple Macintosh-computers, de keuze uit LinuxPPC en Yellow Dog voor hun systemen. De steun van een grote naam als Motorola zou Linux voor dit hardware-platform veel momentum kunnen geven.
De samenwerking zal echter ook betrekking hebben op informatie-'appliances', eenvoudige of zelfs kaalgestripte PC's. Het contract van Motorola vermeldt namelijk tevens de afdeling Caldera Systems, die zich bezighoudt met Linux voor desktopcomputers en servers. Dat zijn machines die Motorola's klanten gebruiken om programmatuur te ontwikkelen voor terminals, slanke computers en ingebedde apparaten.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/232013). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.