Managed hosting door True

Natsemi rondt verkoop Cyrix aan Via af

 

National Semiconductor (Natsemi) heeft de verkoop van zijn dochter Cyrix aan Via Technologies afgerond. De Amerikaanse chipfabrikant ontvangt 167 miljoen dollar van de Taiwanese chipsetproducent, die ook een productiefaciliteit in Maine in handen krijgt.

De twee bedrijven sloten deze overeenkomst op 30 juni, maar onthulden toen niet de financiële details. Analisten speculeerden dat Via 350 miljoen dollar neer zou tellen. Dat geschatte bedrag was al aanzienlijk lager dan de ruime 550 miljoen dollar die Natsemi in juni 1997 betaalde aan Cyrix voor de overname.
Via is met deze aankoop in staat Intel-compatibele chipsets te ontwerpen dankzij de licentie-overeenkomsten die Cyrix heeft met Intel. Die processorproducent stelt dat de patentenuitwisseling met Natsemi en Cyrix niet automatisch geldig is voor Via, waar het al enige tijd meer overhoop ligt. Intel heeft dan ook een rechtszaak aangespannen over deze kwestie.
Natsemi is met deze verkoop verlost van de verliesgevende producent van x86-compatibele processoren. Het behoudt echter het deel van Cyrix dat geïntegreerde chips - de Media GX-productreeks - ontwerpt en fabriceert. De Media GX-groep heeft onder meer gewerkt aan Natsemi's nieuwe PC-op-een-chip genaamd Geode.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/232005). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


Partnerinformatie
 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×