Managed hosting door True

Future I/O verschijnt morgen

 

IBM, Compaq en Hewlett-Packard onthullen morgen al hun ontwerp voor de volgende generatie i/o-architectuur (input/output) voor zware servers. Ondertussen werkt Intel aan een eigen architectuur, Ngio (next-generation i/o) genaamd.

Het niet-compatibele werk van deze twee partijen belooft een strijd voor toekomstige servers. Beide architecturen doen namelijk hetzelfde werk: het beheren van harde schijven, netwerkkaarten en andere communicatie-onderdelen van servers. Dit dient ter vervanging van de huidige PCI-architectuur (Peripheral Component Interconnect). Zowel Future I/O als Ngio zijn gebaseerd op zware, geavanceerde switch-technologieën.
Volgens anonieme bronnen is Future I/O geoptimaliseerd voor Windows 2000, voorheen bekend als NT 5.0, en een versie van Intels 64-bit Merced-processor. Deze i/o-architectuur biedt hardwareleveranciers de mogelijkheid de communicatiedoorvoer van hun systemen aan te passen en zich zo te differentiëren van hun concurrenten. Elke fabrikant kan zijn servers zo 'specialiseren' voor bijvoorbeeld schaalbaarheid, opslag of juist rekenkracht.
Intel zit echter ook niet stil en liet vrijdag weten dat het een 'forum' heeft opgezet met Sun Microsystems, Dell, Hitachi, Siemens Information Communication Network en NEC. Deze groep wil de ontwikkeling en implementatie van Ngio bevorderen. Die technologie wordt in november onthuld.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/231981). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×