Managed hosting door True

WAP Forum krijgt steun van Microsoft en Palm

 

Zowel Microsoft als Palm Computing kondigen deze week aan dat ze WAP (Wireless Application Protocol) zullen ondersteunen. WAP is een berichtenstandaard voor draadloze apparatuur, die het bijvoorbeeld mogelijk maakt via een draadloze telefoon te internetten.

Het WAP Forum, opgericht door Phone.com met Ericsson, Nokia en Motorola, wil van zijn protocol dé draadloze-applicatie-standaard maken voor software-ontwikkelaars en service- en content-aanbieders. Producten die de standaard ondersteunen, komen naar verwachting eind 2000 op de markt.
Microsoft zal WAP implementeren via Wireless Knowledge, zijn joint venture met Qualcomm. Palm heeft een licentie-overeenkomst voor Phone.coms WAP-compatibele browser.
De steun van twee grote spelers maakt het geloofwaardiger dat het WAP Forum erin zal slagen zijn protocol tot standaard te verheffen. Wel laat Palm nadrukkelijk weten dat het niet stopt met zijn eigen technologie voor draadloos internetten, Web Clipping. Het neemt Phone.coms WAP-compatibele browser op in het Palm-besturingssysteem voor zijn eigen licentienemers die dat platform gebruiken in hun draadloze telefoons.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/231945). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×