Managed hosting door True

Na PC ook server gratis meegeleverd

 

In navolging van gratis mobiele telefoons en gratis PC's zullen binnenkort ook servers gratis worden weggegeven. Dit voorspelt het Engelse Computergram nu Amerikaanse bedrijven computers cadeau geven om klanten naar hun diensten te lokken. De vraag is alleen: wie begint als eerste.

"In weerwil van wat bedrijven als Intel en andere grote hardware-leveranciers denken, worden serverscommodities", stelt deze Engelse nieuwsdienst in een analyse. Niet de hardware, maar de software, die daar in de vorm van databases of Internet-diensten op draait, is wat klanten interesseert. Wie onderzoekt wat de voornaamste kostenpost bij investeringen in IT-oplossingen is, moet tot de conclusie komen dat hardware een steeds beperkter onderdeel uitmaakt. "Software-modules van populaire erp-pakketten en miljoenen-verslindende maatwerk-varianten, doen de kosten van de server zelf verbleken. Geen van de hardware-leveranciers geeft dit graag aan klanten toe", steltComputergram.
Het wachten is op een hardwareleverancier die samen met een softwarebouwer een deal sluit waarbij dure applicatiesuites op gratis hardware worden geleverd. "Wat ook kan, is een erp-leverancier die samen met bijvoorbeeld SGI of Gateway zijn klanten de hardware gratis meelevert."
Zo kan elke serverbouwer die niets te verliezen heeft, makkelijk marktaandeel winnen van IBM, Compaq, HP, Sun, Hitachi of Fujitsu, "simpelweg omdat geen van deze bedrijven het zich kan permitteren servers gratis weg te geven." Nu het gebruikelijk wordt PC's weg te geven, is het een kwestie van wachten op de eerste gratis server bij de aanschaf van een duur pakket.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/231941). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


Partnerinformatie
 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×