Managed hosting door True

EDS slaat slag bij Amerikaanse overheid

 

De Amerikaanse staat Connecticut wil zijn automatisering de deur uit doen. EDS is de belangrijkste gegadigde om het contract, dat een waarde heeft van één miljard dollar, in de wacht te slepen.

De IT-dienstverlener krijgt drie tot vier maanden de tijd om een gedetailleerd contractvoorstel in te dienen. Daarna volgt een grondige toetsing door overheidsauditors en -juristen.
Het is voor het eerst dat een Amerikaanse staat overgaat tot uitbesteding. Andere Amerikaanse staten volgen dit experiment van Connecticut dan ook met argusogen. Het beoogde contract heeft een looptijd van zeven jaar. De staat denkt door uitbesteding zijn versnipperde automatisering beter te kunnen laten functioneren. Verder hoopt hij minimaal vierhonderd miljoen dollar te besparen op de IT-uitgaven.
EDS heeft in de wedloop tot het binnenhalen van de opdracht IBM en CSC achter zich gelaten. De ervaring van de Texaanse dienstverlener met het uitvoeren van IT-opdrachten voor de Britse en Australische overheid gaf de doorslag. EDS werkt bij de invulling van de overeenkomst samen met Unisys en Xeroxis. Gedrieën zullen zij de zeshonderd IT-werknemers van de Connecticutse overheid overnemen, volgens de verdeling EDS (78 procent), Unisys (20 procent) en Xerox (2 procent).
 

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/231897). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×