Managed hosting door True

Apple bevestigt verwachtingen Macworld

 

Apple Computer heeft op de Macworld Expo in San Francisco een reeks aankondigingen gedaan die alle verwachtingen bevestigen. De hoogtepunten zijn de nieuwe minitower Yosemite-Macs, verbeterde en kleurrijke iMacs, Mac OS X Server, en Europese uitbreiding van de online Apple Store.

Vanaf vandaag 18.00 uur opent deze webwinkel ook de deuren voor Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, Spanje en Italië.
Daarnaast lanceert Microsoft nieuwe Mac-versies van webbrowser Internet Explorer en email-programma Outlook Express. Ook andere partijen voegden zich bij de lawine van positief nieuws op de Macworld-beurs. Zo presenteren hardwarefabrikanten nieuwe randapparaten voor video en opslag, en komen softwareleveranciers met onder andere gloednieuwe spellen voor de iMac.
Ondertussen blijft Apple-oprichter Steve Jobs nog steeds aan als tijdelijke president. "Mijn nieuwe visitekaartjes zijn net binnen en ze vermelden:Steve Jobs, iceo", grapte de topman tijdens zijn openingstoespraak. Hij presenteerde de nieuwe G3-computers. Deze bevatten Power PC 750-processoren met kloksnelheden van 300, 350 en 400 MHz. Apple neemt deze chips af van IBM en Motorola, waarbij de eerstgenoemde zijn kopertechnologie toepast voor de productie van de snelle halfgeleiders.
De server-variant van het aanstaande Mac OS X, gebaseerd op het Rhapsody-besturingssysteem, is nu al onthuld. Deze software is gebundeld met de Apache webserver en de Html-ontwikkelomgeving annex applicatieserver Webobjects. Webobjects versie 4 draait nu op zowel het Mac- als het Windows-platform. Mac OS X Server bevat ook Netboot; de mogelijkheid om een netwerk van Macs te configureren en te starten vanaf één server. Het nieuwe Internet-gerichte besturingssysteem draait op alle G3-computers. Apple komt ook met twee voorgeconfigureerde systemen, die vijfduizend en drieduizend dollar zullen kosten.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/231729). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


Partnerinformatie
 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×