Managed hosting door True

Intuit wil band met Netscape herstellen

 

Softwareleverancier Intuit probeert zijn relatie met Netscape te repareren, zodat het diens webbrowser Navigator kan licentiëren. Intuit liet Navigator vorig jaar vallen ten gunste van Microsofts Internet Explorer als interface voor zijn financiële software Quicken.

President William Harris is inmiddels aangetreden als getuige van het Amerikaanse ministerie van Justitie in de antitrustzaak tegen Microsoft. De Intuit-topman heeft voor de rechtbank, zoals verwacht, harde beschuldigingen geuit aan het adres van de vermeende monopolistische softwareleverancier. Tijdens een kruisverhoor door Microsoft-advocaat John Warden onthulde Harris dat zijn bedrijf al een keuze heeft gemaakt voor wat betreft de browser, maar dat de onderhandelingen met Netscape nog lopen. Deze gesprekken begonnen in april vorig jaar.
De directeur zei dat Intuit nog veel moet reparaties moet verrichten om de verstoorde relatie met Netscape te herstellen. De 96- en 97-versies van de Quicken-software werden geleverd met Navigator. De 98- en 99-versies draaien met Explorer. Het bedrijf wil de aanstaande Quicken 2000 weer uitrusten met de Netscape-browser. Haast is wel geboden bij dat re-integratiewerk, aangezien de applicatie komende herfst op de markt moet verschijnen.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/231725). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


Partnerinformatie
 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×