Managed hosting door True

HP: sla Merced over en wacht op McKinley

Hewlett-Packard (HP) raadt zijn klanten toch aan om de eerste IA-64 processor van Intel, de Merced, over te slaan. In plaats daarvan kunnen gebruikers beter wachten op de tweede 64-bit Intel-chip McKinley. HP's eigen PA-8500 en de aanstaande PA-8600 processor, die uitkomt vóór de Merced, moeten het gat dichten.

Deze harde woorden uitte directeur Eric Clow op de HP World-conferentie die deze week plaatsvindt in San Francisco. Herhaald uitstel en berichten over tegenvallende prestatieniveaus leidden tot de conclusie dat Merced meer een testproduct zal zijn dan een echt volwaardige processor voor bedrijfsgebruik.
De computerfabrikant adviseerde zijn klanten eerder dit jaar al direct naar de tweede generatie IA-64 te gaan. Kort hierna corrigeerde HP, die overigens mede-ontwikkelaar is van de onderliggende 64-bit architectuur (IA-64), deze boodschap met de mededeling dat de Merced wel degelijk een belangrijk onderdeel is van zijn strategie.
Nu, slechts enkele dagen nadat HP meldt rond het midden van volgend jaar Merced-machines te hebben, uit Clow hiermee botsende woorden. Critici speculeren dan ook over een intern schisma tussen HP's PA-Risc- en Intel-divisies. Het bedrijf heeft enkele maanden geleden door aanhoudende vertraging van IA-64 zijn toekomstpad voor PA-Risc moeten verlengen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.