Managed hosting door True

Australische distributeurs dumpen Compaq

 

Winkelketen Harvey Norman (HN), de grootste PC-wederverkoper in Australië, weert Compaq-machines uit zijn winkels. Ook Coles-Myers, de nummer twee distributeur in Australië, wil Compaq dumpen. De twee bedrijven reageren hiermee op Compaqs gang naar meer directe verkoop.

De computerfabrikant bevestigde vorige week namelijk zijn plannen om eigen winkels op te zetten met alleen het eigen merk computers. De onderneming wil voor eind dit jaar vijf winkels hebben in Melbourne en drie in Brisbane.
Compaq Australië wil ook, in navolging van de Amerikaanse tak, direct via het web verkopen aan eindgebruikers. Compaq is volgens onderzoeksbureau IDC momenteel de grootste PC-leverancier in Australië.
Directieleden van Compaq deden vorige week nog geen uitspraken over eventuele winkels in Sydney aangezien er nog onderhandelingen liepen met HN en andere kanaal-partners.
Die gesprekken zijn gisteren dus vastgelopen. Compaq-directeur Ian Penman volhardt in de plannen van zijn bedrijf om eigen winkels te openen. Daarop besloot HN zijn zes jaar oude contract met de PC-producent te beëindigen.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/231673). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×