Managed hosting door True

Bristol versus Microsoft start 1 juni

 

Softwareleveranciers Bristol en Microsoft ontmoeten elkaar vanaf 1 juni weer voor de rechtbank. Dit is de tweede ronde van het juridische gevecht tussen de twee bedrijven. Op 30 december wees rechter Janet Hall al verzoeken af van beide partijen.

Bristol wenste een gerechtelijk gebod voor Microsoft; deze zou verplicht moeten worden met onmiddellijke ingang de broncode van Windows te delen. Microsoft had een verzoek ingediend om de rechtszaak te laten vervallen wegens onvoldoende gronden. Elk van de twee bedrijven claimde een overwinning met het afwijzen van het verzoek van de tegenpartij.
Deze strijd om toegang tot de code van Windows zal op 1 juni verder gaan. Microsoft is nog steeds optimistisch over de uitkomst, mede door het afwijzen van Bristols verzoek om een dwangbevel. Dit vertrouwen lijkt niet geschaad door uitlatingen van Bristol dat de softwarereus zich monopolistisch gedraagt. Rechter Hall acht het echter waarschijnlijk dat de aanklager deze bewering kan hardmaken en heeft op grond daarvan Microsofts verzoek tot seponering afgewezen.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/231641). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×