Managed hosting door True

Gateway zorgt voor wederopstanding Amiga

 

Zo'n tweeëneenhalf jaar nadat Gateway de Amiga terugkocht van Commodore, lijkt het merk klaar te zijn voor een comeback op de PC-markt. Het concept waarmee Gateway nu hoopt te scoren, heet 'distributed home network'.

In een Internet-omgeving moet de Amiga het centrum worden van een gedistribueerd thuisnetwerk, waarin allerlei apparaten interactief samenwerken.
Het Amiga-systeem gebruikt voor deze 'Amiga Operating Environment' (AOE) een uitgeklede Linux-kernel, gecombineerd met Java-elementen, onderdelen van Suns Jini netwerktechnologie en Philips' Havi-standaard (home audio-video interoperability). Aanvullend daarop ontwikkelt Gateway zelf een grafische gebruikersinterface en software om de apparaten in het netwerk te laten 'praten' met Windows-PC's.
De eerste van die apparaten moeten eind dit jaar en begin volgend jaar op de markt komen. Daarbij valt te denken aan multimediacomputers, breedband-hubs en 'webpads'. In november rolt naar verwachting de eerste Amiga Multimedia Convergence Computer (MCC) van de band. Dat apparaat zal beschikken over DVD, 3D-graphics, Ethernet, digitale video en -audio, en USB-poorten. Gateway wil nog niets zeggen over het type microprocessor dat in de MCC wordt geïnstalleerd.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/231597). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×