Managed hosting door True

AOL en Novell samen in berichtenservice

 

America Online (AOL) heeft een belangrijke slag geslagen in de strijd met Microsoft op het terrein van de berichtenservice.

Het Amerikaanse internetbedrijf en netwerksoftwareleverancier Novell integreren de AOL Instant Messenger (AIM) in Novells directory software (NDS), die wordt gebruikt voor het beheer van programma's en applicaties in bedrijfsnetwerken.
Dankzij de samenwerking met Novell kan AOL nu definitief de stap maken van de consumentenmarkt - waar AIM inmiddels door 43 miljoen mensen wordt gebruikt - naar de bedrijvenmarkt.
Volgens een marktonderzoek van International Data Corporation (IDC) steunt 80 procent van Amerika's belangrijkste bedrijven bij het beheer van het netwerk op NDS.
AOL en Microsoft zijn in een keiharde strijd verwikkeld rond toepassingen van berichtenservice. Het bedrijf van Bill Gates introduceerde onlangs zijn eigen berichtenserviceprogramma, MSN Messenger. De gebruikers van Microsofts berichtenservice konden gemakkelijk contact leggen met AIM-gebruikers en met klanten van de online-diensten van AOL. Daarop reageerde AOL met uitsluiting van MSN Messenger-gebruikers op haar eigen netwerk. Het officiële argument dat AOL daarbij gebruikte, was dat er sprake was van schending van het netwerk en van de privacy van de AOL-gebruikers.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/231505). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


Partnerinformatie
 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×