Managed hosting door True

Microsoft onthult Jini-tegenzet

 

Microsoft heeft zijn eigen technologie voor intelligente, heterogene thuis- en bedrijfsnetwerken deze week onthuld op de Consumer Electronics Show (Ces) in Las Vegas. Met dit 'Universal plug and play' wil de softwareleverancier de Jini-netwerktechnologie van rivaal Sun Microsystems de pas af snijden.

Craig Mundie, directeur consumentenstrategie, onthulde de eigen netwerktechnologie van Microsoft. Hierbij heeft het softwarebedrijf samenwerkingsverbanden gesloten met ondermeer Intel, Hewlett-Packard, Cisco, 3Com, AT&T, Compaq en Dell. Mundie verklaarde dat het aanstaande Windows 2000 compatibel zal zijn met 'Universal plug and play'. Ondertussen ontwikkelt concurrent Novell, samen met Sun, het Nettop-project, dat aansluiting biedt op Suns Jini. Ook IBM werkt aan een dergelijk project, onder de naam Tspaces.
Aanvankelijk zou Microsoft zijn alternatief pas in april lanceren op de Winhec-conferentie. De verschillende technologieën moeten het mogelijk maken netwerken met 'intelligente' componenten te scheppen. Hierbij verbinden diverse diensten en apparaten, waaronder PC's, mobiele telefoons en printers, zich automatisch met andere apparaten en diensten op een netwerk.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/231473). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


Partnerinformatie
 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×