Managed hosting door True

Uitzetten oude schijven voor 2000 schadevol

 

Pogingen om mogelijke millenniumproblemen te voorkomen, kunnen bijwerkingen hebben die schadelijker zijn dan het probleem zelf. Bedrijfsopslagsystemen die ouder zijn dan zes jaar kunnen wel eens gedeactiveerd blijven als ze worden uitgeschakeld om de millenniumwende te overbruggen.

Dit meldt het Sans Institute, een Amerikaans onderzoeksinstituut op het gebied van beveiliging en systeembeheer. Experts van het Instituut waarschuwen dat schijven die maanden achtereen non-stop gedraaid hebben, kunnen weigeren als ze opnieuw worden geactiveerd.
In de harddisks vormt zich in de loop der tijd namelijk een substantie op deslider, een soort regelaar die over de schijf beweegt. Als deze bij uitschakelen op de schijf terecht komt, is de kans aanwezig dat hij daaraan blijft kleven, met alle schadelijke gevolgen voor de data van dien.
Volgens directeur Allan Paller van Sans, verloor een grote computerleverancier zes jaar geleden op deze manier achttien van zijn vijftig harde schijven.
Een analist van onderzoeksbureau Giga Group ziet geen enkele reden mainframes plat te leggen. Hoewel het bij sommige Unix-systemen en middelgrote systemen geen kwaad kan, benadrukt hij dat de inschakelfunctie wellicht het meest kwetsbare deel vormt bij elektronische apparatuur.
Beter is dan ook een reservekopie van de gegevens te maken voor de jaarwisseling en ervoor te zorgen dat de stroomtoevoer van de apparaten niet onderbroken wordt. Het Sans Institute heeft ook nog enkele tips. Deze zijn te vinden ophttp://www.sans.org/y2k/powerdowns.htm.
 

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/231397). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×