Managed hosting door True

Eind dit jaar Linux-versie Lotus Domino

 

Lotus Development en moedermaatschappij IBM maken zich klaar om hun producten te vertalen naar Linux. Hieronder valt ook de serversoftware Domino. Lotus zegt eind dit jaar met een Linux-versie van dat vlaggenschipproduct uit te komen.

De softwareleverancier heeft begin deze maand een beta-versie van Domino-voor-Linux op zijn website geplaatst. Meer dan 26.000 mensen zouden dat voorproefje al hebben gedownload.
IBM meldde eerder dit jaar al dat het zijn omvangrijke softwareportfolio zou vertalen naar het populaire 'open source'-besturingssysteem. Arthur Andersen-consultant Jake Miller ziet dit vooral als een imago-strategie.
"Door in zee te gaan met Linux, komt IBM nu jong en hip over. Bovendien houden directies van bedrijven helemaal niet van shareware, dus is het in hun ogen weer goed dat ze standaardversies van software kunnen kopen van een IT-leverancier", aldus de consultant.
Ondertussen twijfelen Linux-voorstanders aan het nut van Domino op het freeware-platform. Er zou betere software beschikbaar zijn voor web-transacties. Met name de veelgeroemde 'open source' webserver Apache zou een concurrent voor Domino zijn.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/231373). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees verder


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.