Managed hosting door True

Nieuwe Bowie eerder online dan in de winkel

 

Fans van David Bowie kunnen vanaf 21 september terecht bij de websites van sommige, vooral Britse, platenzaken om vanaf daar zijn nieuwste album 'Hours' te downloaden. De nieuwe cd van Bowie wordt namelijk eerst via Internet uitgebracht en pas vanaf 5 oktober op de 'normale' manier.

Volgens platenmaatschappij Virgin betalen de kopers van de gedownloade versie van Hours ongeveer evenveel als degenen die de cd een paar weken later in de winkel aanschaffen. Ze krijgen uiteraard geen hoesje voor dat geld, maar dat verlies wordt gecompenseerd met een exclusief bonusnummer, datniet op de cd zal staan.
De platenmaatschappij roept dat Bowie de eerste grote artiest is die voor een dergelijke 'release' heeft gekozen. Daarmee zien ze dan het laatste album van de Amerikaanse rapgroep Public Enemy over het hoofd. Dat wordt sinds juli voor acht dollar via Internet aangeboden. Overigens leidde dat wel tot protesten van verschillende detailhandels, die weigeren de Public Enemy-cd in de schappen te zetten.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/231185). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×