Managed hosting door True

ABN Amro koopt zich in bij e-beurshandel

ABN Amro koopt zich in bij de Britse elektronische beurshandelaar Tradepoint. De bank neemt een belang van 9 procent in het internationale consortium dat een meerderheidsaandeel heeft in die e-beurs.

Het hiermee gemoeide bedrag is vooralsnog onbekend. Tradepoint richt zich vooral op institutionele beleggers en effectenhandelaren. De beurs beweert door de uitschakeling van tussenpersonen veel goedkoper te werken dan traditionele beurzen.
Toch moest een consortium bedrijven onder leiding van Reuters-dochter Instinet de e-beurs dit jaar van forse verliezen redden. Deze groep kocht een belang van 54 procent.
Tradepoint weet zich inmiddels gesteund door diverse grote financiële instellingen. Hieronder bevinden zich J.P. Morgan, Warburg Dillon Read, Merril Lynch, Morgan Stanley Dean Witter en Deutsche Bank.
De Britse e-beurs wil tegen het einde van 2000 ook driehonderd tot vierhonderd Europese topbedrijven toelaten op zijn beursindex. Dit houdt een rechtstreekse bedreiging in van conventionele beurzen, zoals bijvoorbeeld de Amsterdam Exchanges (AEX). Overigens is ABN Amro één van de grootste aandeelhouders in de AEX.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.