Managed hosting door True

Nortel en Cisco ruziën over Telia-contract

 

De netwerkleveranciers Nortel en Cisco wedijveren momenteel over wie de belangrijkste deal met het Zweedse Telia heeft gesloten. Nortel zegt een overeenkomst met de telecommunicatie-aanbieder Telia te hebben voor de levering van een op Passport 15000 multiservice switch gebaseerd ATM- en Frame Relay-netwerk.

Het contract zou de eerste zijn van in totaal drie overeenkomsten. Hoeveel geld hiermee gemoeid is wil Nortels marketing directeur Paul Brandwood niet vrijgeven. Voor Cisco is dit aanleiding om deze overeenkomst af te doen als louter een verkoop- en marketing-praatje. "Het is niets vergeleken met onze overeenkomst voor het leveren van een IP-infrastructuur. Deze deal vertegenwoordigt een waarde van 60 miljoen dollar", aldus Theo Wegbrans, vice-president Cisco Noord Europa.
Analisten menen echter dat de overeenkomst tussen Telia en Nortel een klap in het gezicht is van Cisco. Hoewel een woordvoerder van Telia bevestigt dat de overeenkomst met Cisco blijft bestaan schrijft de Zweedse pers dat het geduld van de telecomaanbieder opraakt. "Het ontwikkelen van het IP-netwerk duurt Telia te lang en daarom heeft het Nortel ingeschakeld om op tijd over een backbone-netwerk te beschikken.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/230949). © Jaarbeurs IT Media.

?


Sponsored

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.