Managed hosting door True

Ook Microsoft gooit Office op Internet

 

Microsoft heeft plannen om zijn kantoorapplicatie Office via Internet beschikbaar te stellen. Dit zegt Microsoft president Steve Ballmer. Het bedrijf volgt hiermee een aankondiging van Sun dat afgelopen week al bekendmaakte Office-functionaliteit te gaan aanbieden via Internet.

Sun koopt daarvoor leverancier van kantoorapplicaties Star Division. Het grote verschil tussen de plannen van aartsrivalen Microsoft en Sun is dat de eerste een abonnement met ondersteuning verkoopt en dat bij de laatste het gebruik gratis is.
Met deze aankondiging volgt Microsoft zijn standaard strategie. Op het moment dat een IT-bedrijf met een concurrerend product op de markt komt, kondigt Microsoft meteen aan in de toekomst soortgelijke diensten te gaan leveren. De vergelijking met de introductie in 1997 van Oracle's netwerkcomputer (NC) en Microsofts daarna aangekondigde net-PC is treffend. De NC was gedoemd te mislukken, omdat de markt wachtte op de net-PC, die overigens nooit in productie is genomen. Inmiddels is de markt veranderd. Omdat PC's steeds goedkoper zijn geworden, speelt de discussie NC versus PC niet meer. Bovendien heeft Oracle (maar ook IBM en SUN) het vizier verlegd naar Internet-software.
Het is vooralsnog onduidelijk of er een markt is voor 'e-office'. Bedrijven die een nieuwe versie willen hebben, maar de software niet meer zelf willen beheren, behoren tot de doelgroep. Het voordeel is dat applicaties centraal door professionals worden beheerd, dat gebruikers ten alle tijde over de laatste technologie beschikken en ze uitsluitend een Internet-browser nodig hebben. Sceptici zijn echter huiverig voor het falen van de infrastructuur, waardoor de software niet meer beschikbaar is.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/230925). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×