Managed hosting door True

Motorola lanceert eerste 'koper-processor'

Motorola heeft zijn eerste microprocessor met koperverbindingen geïntroduceerd. Het gaat om een risc-chip, genaamd MPC7400PowerPC. De processor is gebaseerd op het Power-PC G4-platform en gebruikt een Simd (Single Instruction, Multiple Data) parallelle verwerkingsarchitectuur.

Apple kondigde gisteren aan PowerPC G4 processoren te gebruiken in een nieuwe Power Macintosh G4-serie (zie: Computable Online,Apple onthult G4 Power-PC generatie). Niet zonder enige trots sprak het bedrijf in dit verband van een 'supercomputer op een chip'. Het meldde dat deze was ontworpen door Apple, Motorola en IBM in de joint venture Somerset Power-PC, die vorig jaar is ontbonden.
De nieuwe processor is bedoeld voor netwerken, telecommunicatie, high-end ingebedde verwerkingssystemen en wetenschappelijk rekenwerk.
De chip is gefabriceerd op basis van het 0,18 micron koper hipermos proces. Alle zes metaal-niveaus gebruiken koper in plaats van de traditionele aluminium-verbindingen. De processor is in staat om twintig berekeningen per klokcyclus uit te voeren, volgens Motorola een record. De chip is verkrijgbaar in versie van 350, 400 en 450 MHz met een bulkprijs van respectievelijk 210, 275 en 355 dollar.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.