Managed hosting door True

Motorola wil uit onderzoeksclub Sematech

Het halfgeleider-onderzoeksconsortium Sematech dreigt een belangrijk lid te verliezen. In een brief heeft Motorola te kennen gegeven dat het binnen twee jaar het lidmaatschap opzegt - tenzij de belangenclub de activiteiten beter in lijn brengt met de belangen van de halfgeleiderproducent.

Motorola betaalt jaarlijks twintig miljoen dollar voor het lidmaatschap. Het vindt dat het te weinig waar voor z'n geld krijgt.
Sematech is van oorsprong een initiatief van de Amerikaanse overheid om een wapen te hebben tegen het halfgeleider-geweld uit het Verre Oosten. Inmiddels is er ook een internationale tak binnen het consortium opgezet. Daarin zitten niet alleen ondernemingen als Philips en Infineon (ex-Siemens), maar ook Hyundai Semicondutor en Taiwan Semiconductor. Met name de laatste twee ondernemingen zorgen ervoor dat het basisidee van Sematech teniet is gedaan.
De leden besteden meer geld aan hun eigen onderzoeken en zijn steeds vaker niet bereid hun bevindingen uit te wisselen. Om dezelfde reden is National Semicondutor eind vorig jaar al uit het consortium gestapt en heeft de Sematech ternauwernood Conexant en Lucent weten te behouden. Naar verwachting trekt eind dit jaar Compaq, dat via Digital lid is geworden, zich terug.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.