Managed hosting door True

SAP snijdt licentiemodel toe op Internet

 

Erp-leverancier SAP heeft deze week een compleet nieuwe licentiemodel aangekondigd. In plaats van een vast tarief per gebruiker in rekening te brengen, gaat SAP eenmalig een variabel bedrag rekenen voor toegang tot alle applicaties. Dit betekent een vereenvoudiging van het bestaande model en is beter toegesneden op Internet-toepassingen.

Afgelopen week verduidelijkte topman Hasso Plattner in zijn openingstoepraak op de gebruikersconferentie Sapphire in Philadelphia SAP's Internet-strategie mySAP.com. Plattner zei af te stappen van de aparte licenties voor erp- enerzijds en crm-applicaties anderzijds. In het nieuwe model krijgen klanten alle software op één CD aangeleverd. Klanten betalen verschillende bedragen voor de verschillende functies van de individuele gebruiker.
In ditrole-based licentiemodel zien eindgebruikers een webinterface, vergelijkbaar met Yahoo, dat mySAP.com Workplace wordt genoemd. De verschillende applicaties bevinden zich achter dit interface en zijn voor de gebruiker in principe onzichtbaar. Op basis van zijn 'rol' heeft een gebruiker toegang tot functionaliteit uit één of meer SAP-applicaties, of het nou erp-, crm of planningssoftware betreft. Licenties worden ook verstrekt op basis van deze rollen (bijvoorbeeld verkopers, inkopers of productieplanners) en niet meer op basis van applicaties.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/230525). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×