Managed hosting door True

Symantec verkoopt Visualcafe aan Bea

 

Bea Systems koopt samen met zijn investeringspartner Warburg Pincus Ventures de web-ontwikkelhulpmiddelen van Symantec. Dat bedrijf doet zijn productlijn Visualcafe voor 75 miljoen dollar in contanten over aan Bea en Warburg.

Die twee partners zetten nu een apart bedrijf op dat deze software voor het ontwikkelen van web-applicaties zal leveren. Naar verwachting gaan veertig tot vijftig Symantec-medewerkers mee in de overname. Dejoint venture wordt door beide eigenaren bestuurd als een aparte entiteit.
"We willen een volume-markt en een gezond bedrijf hiervoor scheppen, dus moet de software open en multiplatform zijn. We willen niet dat dit alleen iets voor Bea wordt", zegt Joe Menard, president van de hulpmiddelendivisie van die middleware-leverancier. Visualcafe zal dan ook het concurrerende middleware-product Websphere van IBM blijven ondersteunen.
Volgens de topman zijn de onderhandelingen met Symantec pas een maand geleden begonnen. Die softwareleverancier kondigde in juni al aan zijn groep voor Internet-hulpmiddelen (Visualcafe met name) te willen afstoten als een aparte bedrijfseenheid.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/230469). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×