Managed hosting door True

Microsoft klaagt online-piraten aan

Microsoft breidt zijn kruistocht tegen softwarepiraterij uit naar het Internet. De softwareproducent heeft gisteren rechtzaken aangespannen tegen drie Amerikaanse online-handelaren; Online Software Club, Online Discount Software en Natm-Net.

In de aanklacht beschuldigt Microsoft deze softwareleveranciers van het distribueren van illegale kopieën van Office 97 aan duizenden klanten.
De twee eerstgenoemde bedrijven leverden de gekopieerde software in cd-doosjes. De derde firma bestookte meer dan twintig miljoen consumenten met e-mail waarin het Office 97 aanbood voor een kostprijs variërend van 80 tot 150 dollar. Dat is een fractie van het bedrag dat Microsoft zelf rekent voor zijn pakket kantoorapplicaties.
Alledrie de bedrijven zouden hun kopieën betrekken van een grote piraat in Los Angeles. Die fabrikant zou bovendien banden hebben met een netwerk van georganiseerde misdaad, meent Microsoft-jurist Tim Cranton. Deze bedrijfsadvocaat zegt dat dit slechts de eerste stap is in een grootscheepse aanpak van Internet-piraterij.
"De aanklachten die we hebben ingediend, zijn bedoeld om eerlijke handelaren en consumenten te beschermen. Het gevaar aan het Internet is namelijk de anonimiteit van de verkoper. We willen echter ook elektronische handel beschermen als een legitieme marktplaats voor consumenten", aldus Cranton.
Het is overigens niet alleen altruïsme dat de softwareleverancier motiveert. Microsoft schat zelf dat het vorig jaar ruim 7,6 miljard dollar aan inkomsten is misgelopen door piraterij van zijn producten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.