Managed hosting door True

Microsoft investeert in Akamai-technologie

 

Microsoft steekt vijftien miljoen dollar in Akamai Technologies. Het bedrijf wil daarmee zijn Internet-belangen verstevigen.

Akamai ontwikkelt diensten die de snelheid van Internet-verkeer verhogen. Het bedrijf gaat binnenkort naar de beurs. Eerder staken andere concerns aanzienlijke sommen geld in deze onderneming uit het Amerikaanse Cambridge. Cisco had 49 miljoen dollar over voor wat het ziet als een veelbelovende technologie. Apple kocht voor twaalf miljoen een belang. De investering van Microsoft staat gelijk aan ongeveer 1 procent van de waarde van Akamai.
Onderdeel van de samenwerking tussen Akamai en Microsoft is de koppeling van de Akamai-software aan Windows NT. Voortaan zal ook via dat besturingssysteem toegang mogelijk zijn tot de Akamais Freeflow, een programma voor het overbrengen van Internet-inhoud. Tot dusver was de technologie van het bedrijf alleen beschikbaar voor Linux. De Akamai-techniek wordt tevens geïntegreerd in Windows Media-technologie, waarmee muziek of video van Internet te beluisteren en te bekijken valt.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/230361). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


Partnerinformatie
 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×