Managed hosting door True

Intel stelt 820 voor onbepaalde tijd uit

 

Intel heeft zijn veelgeplaagde 820-chipset vandaag wederom uitgesteld. De nieuwe chipset, die het omstreden Rambus-geheugen ondersteunt, had eigenlijk vandaag onthuld moeten worden.

Afgelopen vrijdag waagden analisten zich al aan speculaties dat Intel de introductie van zijn 820, voorheen bekend onder de codenaam Camino, voor de tweede maal zou uitstellen. Eind vorige week kwam namelijk aan het licht dat data-corruptie kan optreden bij de tot op heden gebruikte moederborden met de 820 en Rambus-geheugen. De oorzaak van dit probleem schuilde in de derde van de in totaal drie geheugenbanken voor Rambus-chips.
De leverancier zelf zegt tijdens proeven met de nieuwe chipset kleine geheugenfouten te hebben ontdekt. Deze 'kleinigheden' zouden volgens Intel alleen bij bepaalde configuraties opduiken. Het algehele terugtrekken van de 820 doet echter anders vermoeden. Bovendien heeft Intel zijn chipset voor onbepaalde tijd uitgesteld.
De huidige 440BX-chipset voor Pentium II- en III-processoren heeft dus vooralsnog geen opvolger. Tenminste, niet van Intel; de Taiwanese chipset- en sinds kort ook processor-fabrikant Via Technologies koos al enige tijd terug voor sneller Sdram-chips in plaats van het duurdere Rambus.
Ook enkele andere chipset-fabrikanten kozen voor een eigen koers. Die beslissing zal nu geld opleveren. Het is alleen nog de vraag of die relatief kleine spelers de nu komende sterke toename van de vraag aankunnen.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/230317). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


Partnerinformatie
 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×