Managed hosting door True

AMD toont Pentium III-killer 700 MHz Athlon

 

AMD introduceert vandaag een 700 MHz-uitvoering van zijn Athlon-processor. Deze zogenoemde Pentium III-killer vindt zijn plaats in PC's van IBM en Compaq.

Concurrent Intel staat echter ook niet stil en onthult op 25 oktober zijn nieuwste Pentium III-processoren, die de codenaam Coppermine dragen. Die chips halen kloksnelheden van 700 en 733 MHz.
In de oorspronkelijke plannen stond alleen die eerste uitvoering op stapel voor deze maand. Intel ontkent echter de lanceringsdatum van de 733 MHz-variant onder druk van AMD's Athlon te hebben vervroegd.
Toch heeft AMD voor nu een voorsprong op Intel. de snelste Pentium III van het moment draait op 600 MHz. AMD had al Athlon-chips uitgebracht op 600 en 650 MHz, en bovendien presteert de 'K7'-serie beter dan zijn Intel-tegenhangers op dezelfde kloksnelheid.
AMD's triomf wordt echter getemperd door het feit dat de beschikbaarheid van interne componenten als moederborden vóór en - daardoor - PC's mét Athlons relatief laag is. De aardbeving in Taiwan is de oorzaak voor deze schaarste.
Daarnaast moet de chipfabrikant woensdag de financiële markt trotseren met zijn cijfers voor het afgelopen kwartaal. Analisten voorspellen dat het bedrijf een verlies van maar liefst 173 miljoen dollar heeft geleden. Dat komt neer op een verlies van 1,24 dollar per aandeel.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/230197). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×