Managed hosting door True

Sun brengt nieuwe Java-proefversie uit

Sun Microsystems heeft een nieuwe proefversie van zijn Java-platform uitgebracht en de specificatie voor de real-time uitvoering van het besturingssysteem bijgeschaafd. Het betreft hier een bèta van Java 2 Enterprise Edition en het vrijgeven voor publieke recensering van Java voor ingebedde toepassingen.

-uitvoering van Java 2 is niet zozeer een bruikbaar product, maar meer een middel om software-ontwikkelaars een eerste blik te gunnen op de technologie. Dit zegt Rick Saletta, marketingmanager voor Java 2 bij Sun. "Ontwikkelaars krijgen hiermee een blik op een prototype-model om daarmee hun eigen applicaties te kunnen maken."
Verder heeft het bedrijf op de Embedded Systems Conference, die deze week plaatsvindt in San José (Silicon Valley), herziene specificaties voor real-time Java onthuld. Meer dan driehonderd deelnemers aan Suns 'community process', een half-commerciële variant op het 'open source'-model, kunnen de richtlijnen nu bekijken en becommentariëren.
De specificatie is ontwikkeld door de Real Time Expert Group, waaraan onder meer Sun en IBM meedoen. Enige tijd terug richtte Hewlett-Packard een andere groep op voor het formuleren van de vereisten voor ingebed Java. Daarbij kreeg HP de steun van Sun-tegenstander Microsoft. Dit leidde tot veel onmin tussen de twee, concurrerende groepen en de verbonden bedrijven.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.