Managed hosting door True

ARM gaat in zee met Ericsson en 3Com

 

ARM heeft overeenkomsten gesloten met Ericsson Mobile Communications en 3Com. De chipfabrikant werkt samen met de Zweedse telecomgigant aan het bevorderen van een protocol voor draadloze communicatie op basis van de Bluetooth-basis.

Daarnaast heeft netwerkleverancier 3Com een licentie genomen op de ingebedde ARM7 Tdmi-chipkern. Dit nieuws kwam naar buiten bij de start van de Embedded Systems Conference die deze week plaatsvindt in San José (Silicon Valley).
Robin Saxby, voorzitter enceo van ARM, meldde daar verheugd dat zijn bedrijf in de eerste helft van dit jaar 62 miljoen discrete chips heeft verkocht. Dat is meer dan alle partners van ARM in het hele voorgaande jaar produceerden, aldus Saxby.
3Com is één van de dertig klanten van ARM. Deze fabrikant van netwerkapparatuur verwacht in de komende vier jaar acht miljard netwerkkaarten te verkopen die zijn uitgerust met ARM-chips. De ARM9 is al in gebruik in 3Coms Typhoon-netwerkkaart, waarmee gegevensstromen zijn te beveiligen met driedubbele codering zonder dat dit de transportsnelheid of de bandbreedte zou beïnvloeden.
Ondertussen geeft Ericsson zijn Bluetooth-kennis in licentie aan ARM, zodat die fabrikant deze draadloze communicatietechnologie kan integreren in zijn producten. De twee partners willen in de loop van volgend jaar Bluetooth-chipsets introduceren in elektronica voor de consumentenmarkt. Onder meer Lucent, Intel en Mitel koesteren soortgelijke plannen.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/230149). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×