Managed hosting door True

IBM helpt Via met productie Apollo Pro

 

IBM rust niet alleen zijn nieuwste PC's uit met de Apollo Pro-chipset van Via Technologies, maar gaat die elektronica ook zelf fabriceren. De keuze voor de sdram-ondersteunende chipset van Via is ingegeven door het tweede uitstel van Intels 820-chipset voor Rambus-geheugen.

IBM heeft ook al een licentie genomen op de Apollo Pro. Het produceren van deze chipset voor Via is in wezen een verzekering van de toevoer voor gebruik in eigen PC's. Computerfabrikanten als IBM, Dell, Compaq en Hewlett-Packard hebben in meer of mindere mate te lijden van het uitblijven van Intels 820. Deze bedrijven zijn nu dus naarstig op zoek naar alternatieven.
Via meldt dat IBM mogelijk ook als fabrikant voor het Taiwanese bedrijf zelf zal fungeren. Tot nog toe was Taiwan Semiconductor Manufacturing de enige fabrikant van de nieuwe chipset. Jonathan Chang, vice-president verkoop bij Via, zegt dat zijn bedrijf nog onderhandelt met IBM over de productie van andere, niet nader genoemde producten.
Ondertussen vergroot de productie-overeenkomst voor de Apollo Pro de potentiële markt voor Via. Intel komt zelf pas ergens in de eerste helft van volgend jaar met een chipset die 133 MHz sdram ondersteunt. Ironisch genoeg ondersteunen Intels nieuwste Pentium III-processoren deze communicatiesnelheid voor het geheugen.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/229981). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


Partnerinformatie
 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×