Managed hosting door True

Virussen blijven Windows teisteren

 

Diverse berichten over een nieuw NT-virus, Infis genaamd, zijn nu bevestigd. Infis is voor zover bekend het eerste virus ter wereld dat zich voordoet als een systeem-driver van Windows NT zelf. Daarmee infecteert het de hoogste laag van beveiliging binnen het besturingssysteem.

Wanneer Infis eenmaal is binnengekomen op een computer, vernietigt het Microsoft-programma's als de rekenmachinetoepassing, de grafische applicatie Paint en de CD-afspeelprogrammatuur. Technisch gezien is Infis zeer geavanceerd. Anti-virusexperts hadden een dergelijk type virus pas over een jaar verwacht.
Het echte gevaar is echter beperkt. Infis heeft geen mogelijkheden zich te kopiëren en te verzenden, om zo andere computers te infecteren. Bovendien zijn ook de acties van het virus vooralsnog relatief onschadelijk.
Ondertussen heeft Microsoft ook het recentste beveiligingsgat in zijn webbrowser Internet Explorer gedicht. Door een ontwerpfout konden website-beheerders een restrictie voor het downloaden van bestanden buiten het eigen domein omzeilen. Dit houdt in dat beheerders toegang hebben tot data op de harde schijven van gebruikers. Dit gat kwam vorige maand al aan het licht.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/229849). © Jaarbeurs IT Media.

?


Sponsored


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.