Managed hosting door True

Sun vindt partners in Java mobiele telefonie

 

Sun Microsystems heeft voor zijn 'Java mobiele telefonie'-divisie samenwerkingsverbanden gesloten met Sony en Motorola. De drie partners zullen draadloze telefoons ontwikkelen die gebruik maken van Suns Java-platform.

Enkele weken terug kondigde Sun al eenzelfde overeenkomst aan met het consortium voor mobiele communicatie Symbian, bestaande uit onder andere Ericsson, Nokia, Philips, Psion en Motorola. De Symbian-leden produceren ongeveer de helft van alle huidige mobiele telefoontoestellen. In de eerste helft van 2000 komt de Symbian Smartphone uit, die Java gebruikt.
Motorola maakt een Java-GSM, de Timeport P1088. Middels deze 'slimme telefoon' (smartphone) kunnen bedrijven diensten en informatie bieden aan gebruikers. Te denken valt aan draadloos online-bankieren en mobiele aandelenhandel. De Timeport komt in het eerste kwartaal van volgend jaar op de markt.
Sony demonstreert op de Telecom 99-beurs alvast een prototype van zijn 'smartphone' Cmd-cd5. Dat toestel draait al online-applicaties van de bank Credit Suisse. Sun en Sony willen die dienst uitbouwen tot een compleet systeem voor informatievoorziening voor het GSM-netwerk. Het gebruik van Java moet ervoor zorgen dat GSM-toestellen ongeacht de fabrikant gebruik kunnen maken van dergelijke diensten.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/229845). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×