Managed hosting door True

KPN levert Internet-diensten in India

 

KPN begint samen met het Indiase IT-bedrijf Wipro aan de levering van Internet-diensten in India. De twee partners zetten hiervoor een aparte, gezamenlijke dochter op, Wipro Net genaamd.

Het Nederlandse telecomconcern krijgt 45 procent van de aandelen in de 'joint-venture'. De rest is in handen van de Indiase partner. Voor het verkrijgen van dat minderheidsbelang legt KPN 34 miljoen gulden op tafel. De definitieve ondertekening van de samenwerking moet overigens nog plaatsvinden. Dat zal vóór het midden van volgende maand afgerond zijn, aldus KPN.
Ondertussen neemt het bedrijf gas terug wat betreft de verovering van de Chinese markt. Een project voor het aanbieden van mobiele telefonie in dat land is afgeblazen wegens gebrek aan winstperspectief.
Verder onderhandelt de Nederlandse telecomfirma met Mannesmann, de op één na grootste aanbieder van mobiele telefonie in Duitsland. De twee bespreken mogelijkheden om hun mobiele netwerken te combineren in één bedrijf.
KPN-voorzitter Wim Dik liet zich vrijdag op de Telecom 99-beurs in Genève al ontvallen dat hij voor de mobiele divisie een fusie met een andere telecomonderneming overweegt. Daarmee zou KPN's tak voor mobiele telefonie in de Europese top drie moeten komen. "Waarom zouden wij geen andere aanbieder kunnen overnemen", stelt de topman. Hij ontkracht hiermee geruchten dat KPN zijn mobiele afdeling van de hand zou willen doen.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/229829). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


Partnerinformatie
 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×