Managed hosting door True

Microsoft koopt deel Japanse kabelfirma

Microsoft wil 952 miljoen dollar neertellen voor een meerderheidsbelang in de Japanse tv- en kabelmaatschappij Titus Communications. Dit meldt de Japanse zakenkrant Nihon Keizai Shimbun.

Microsoft zal dit aandeel kopen van de Amerikaanse kabelmaatschappij Mediaone Group, die een belang van zestig procent heeft in Titus. De twee Amerikaanse bedrijven onderhandelen momenteel nog over de transactie.
Daarnaast overweegt Microsoft ook de belangen op te kopen van Titus-aandeelhouders Itochu Corporation en Toshiba. De totale overname zou de grootste transactie ooit zijn in de geschiedenis van de Japanse kabeltelevisie. De overeenkomst zou volgens Nihon Keizai Shimbun nog eind deze maand rond kunnen zijn.
Microsoft heeft sinds begin dit jaar in totaal al voor negen miljard dollar geïnvesteerd in kabelmaatschappijen in de Verenigde Staten, Europa en Latijns-Amerika. De softwareleverancier ziet breedband-netwerken als dé weg naar massaconsumptie van media-'inhoud', Internet-diensten en elektronische handel. Bedrijven als Sony delen deze overtuiging.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.