Managed hosting door True

Nokia en Intel samen in Internet-televisie

 

Nokia en Intel gaan samen opzetkastjes voor Internet-televisie ontwikkelen. De producten komen in 2000 uit en moeten dan uitzendingen weergeven die zijn voorzien van extra informatie en diensten.

De systemen die Nokia en Intel gaan maken, zullen technisch gezien veel weg hebben van PC's. De machines worden uitgerust met Celeron- of Pentium II-processoren, een versie van het Linux-besturingssysteem en een Mozilla-browser. (Mozilla is de nogal kwakkelende 'open source'-uitvoering van Netscape's Navigator.)
Deze opzetkastjes komen in de tweede helft van 2000 op de markt. Rond die tijd moeten ook televisie-uitzendingen grotendeels zijn voorzien van bijbehorende meta-signalen. Dat extra deel van de uitzending bevat bijvoorbeeld informatie over de getoonde televisieprogramma's.
Naar verwachting komen meerdere fabrikanten volgend jaar met een stortvloed aan apparaten die de scheiding tussen computers en consumentenelektronica zullen doen vervagen. Analisten verwachten echter niet dat producten als Internet-televisie en Sony's Playstation 2 de PC op korte termijn zullen vervangen.
Toch bieden de meeste van die apparaten toegang tot het web, email of het gehele Internet. Dit betekent een wijziging in de manier waarop gebruikers online toegang krijgen. Daardoor zullen de aangeboden informatie en diensten ook veranderen.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/229725). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×