Managed hosting door True

Microsoft buitenspel door Palm/Symbian-deal

 

3Com heeft voor zijn dochteronderneming Palm Computing een overeenkomst gesloten met Symbian, terwijl het zijn Palm OS in licentie geeft aan Nokia. De betrokken bedrijven gaan inderdaad de gebruikersinterface van Palm koppelen aan de draadloze communicatie-technologie van de Symbian-alliantie.

Symbian-meerderheidslid Psion verklaart dat het samen met Palm een nieuw soort 'slimme telefoon' (smart phone) zal ontwikkelen die te bedienen is met een pen, net zoals de palmcomputers van Palm. De voorsprong die dat bedrijf al heeft in de markt voor handcomputers kan zich hiermee uitbreiden naar de bloeiende markt voor mobiele telefoons.
Ondertussen worstelt Microsoft nog altijd om met zijn mini-besturingssysteem Windows CE terrein te winnen op het gebied van palmcomputers. Die softwareleverancier erkent dat hij achterligt wat betreft marktaandeel, maar stelt dat de potentie van CE zeer groot is. Ondertussen zorgt de overeenkomst tussen Palm en Symbian er wel voor dat Microsoft buitenspel staat voor de verovering van de mobiele markt. Analisten zijn dan ook positief gestemd over de samenwerking.
3Com en Symbian (bestaande uit Psion, Nokia, Motorola, Ericsson en Matsushita) moeten echter nog wel overeenstemming bereiken over de voorwaarden waaronder zij wederzijds gepatenteerde technologie in licentie geven. De overeenkomst tussen Palm en Nokia is al wel uitgewerkt.
Die fabrikant van mobiele telefoons zal de Palm-gebruikersinterface en de daarop draaiende applicaties gebruiken voor zijn producten, die draaien op het Epoc-besturingssysteem. Uiteindelijk moet de Palm-software in z'n geheel worden geïmplementeerd op dat Symbian-platform.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/229673). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


Partnerinformatie
 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×