Managed hosting door True

AOL betrekt Motorola bij chat-oorlog

 

America Online (AOL) ontwikkelt samen met Motorola een versie van zijn Instant Messenger-software (AIM) voor de draadloze apparaten van die hardwarefabrikant. De nieuwe AIM wordt geïntegreerd in de nieuwe 'slimme telefoon' Timeport P1088 en de draadloze tweeweg pager Timeport P930.

Beide apparaten maken gebruik van het Wireless Application Protocol (WAP), dat draadloze communicatie met Internet mogelijk maakt. AOL en Motorola hopen deze producten begin volgend jaar gereed te hebben. Deze week tonen de partners alvast prototypes op de Telecom 99-beurs in Genève.
AOL bekleedt momenteel een dominante positie in de veelbelovende markt voor directe communicatie (instant messaging). Wegens concurrentie van de kant van onder meer Microsoft en Tribal Voice, probeert de online-dienst nu links en rechts partners voor zich te winnen die zijn AIM in licentie nemen.
Het uiteindelijke doel is directe communicatie via Internet tussen diverse, ook draadloze, apparaten, en niet alleen PC's en werkstations. Analisten menen dat de markt voor 'direct-chat' zeer groot zal worden met de voor volgend jaar verwachte stortvloed aan draadloze consumenten-apparatuur.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/229665). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


Partnerinformatie
 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×