Managed hosting door True

Firewire claimt hogere snelheid dan USB 2

 

De Firewire-technologie (Ieee 1394) moet komende lente een datadoorvoersnelheid van 800 megabit per seconde (mbps) halen.

Met deze voorspelling reageert de 1394 Trade Association op de belofte van USB-aanhangers dat de tweede uitvoering van die communicatietechnologie volgend jaar 480 mbps zal halen (Comp Onl: 14/10/99 - USB 2 zoeft Firewire links voorbij).
Firewire is momenteel vooral in gebruik om multimediasystemen met elkaar te verbinden. Te denken valt aan video-apparatuur, audio-installaties en computers. USB heeft zijn plek nu op het connectiegebied van PC-randapparaten als printers, toetsenborden en monitoren. Analisten voorzien al enige tijd een toekomstige botsing tussen deze twee technologieën voor datadoorvoer.
De USB Promoter Group onthulde eind vorige week de eerste proefspecificatie voor USB 2.0. Die toekomstige uitvoering zal met 480 mbps veertig keer sneller zijn dan het huidige USB 1.1 én sneller dan de bestaande uitvoering van Firewire. Dat huidige Ieee 1394 kent een maximale snelheid van 400 mbps. In de oorspronkelijke specificatie was echter nog voorzien in 'aanloopsnelheden' van 100 en 200 mbps. Zowel Firewire als USB danken veel van hun marktacceptatie aan Macintosh-fabrikant Apple.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/229601). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×