Managed hosting door True

Afzet Compaq lijdt onder aardbeving

 

Compaq is ook getroffen door het tekort aan PC-componenten dat is ontstaan door de aardbeving in Taiwan. De computerfabrikant waarschuwt zijn wederverkopers dat het niet kan voldoen aan alle bestellingen voor thuiscomputers.

Het PC-verkoopkanaal maakt zich nu namelijk op voor de Kerst-verkopen. Het vierde kwartaal is normaal gesproken de periode waarin de meeste thuiscomputers worden verkocht. "Dit is niet bepaald een goede tijd in het jaar om leveringsproblemen te hebben", oordeelt analist Stephen Baker van onderzoeksbureau PC Data.
Een woordvoerder van Compaq bevestigt dat er "enkele kleine vertragingen komen in de leveringen" aan winkelketens. Die oprispingen duren waarschijnlijk voort tot eind november. Compaq verstrekt echter geen details over het aantal producten of modellen waar het hier om gaat.
Concurrent Hewlett-Packard (HP) gaf nog geen twee weken geleden een zelfde waarschuwing voor zijn PC-activiteiten ten gevolge van de Taiwanese aardbeving. Opvallend genoeg heeft Compaq de gevolgen van die ramp tot op heden afgedaan als kleinschalig. De financiële gevolgen zouden te verwaarlozen zijn.
Het uiteindelijke gevolg voor de PC-markt is volgens analisten een noodrem-effect op de doorlopende prijsdalingen voor computers en randapparatuur. De meeste PC-leveranciers opereren tegenwoordig met zo min mogelijk voorraad om zo efficiënter en flexibeler te zijn. Het ontbreken van een enkel onderdeel kan dus de productie lamleggen.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/229553). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×