Managed hosting door True

Cap Gemini kiest voor Sterling Software

 

Automatiseerder Cap Gemini gaat een team opzetten voor het ontwikkelproduct Cool:gen van Sterling Software. Volgens Jaap Dwarshuis van Cap Gemini, onder wiens leiding het team komt te staan, gaan steeds meer bedrijven toepassingen bouwen met de ontwikkelgereedschappen van Sterling.

Hij ziet dan ook een groeiende behoefte aan ondersteuning van die applicaties. Het feit dat Cool:gen componentenarchitecturen ondersteunt vormt voor de systeemintegrator ook een argument om met Sterling in zee te gaan.
De Amerikaanse softwareleverancier is één van de weinige 'blijvers' op de markt voor ontwikkelgereedschappen. Anderen zijn Oracle, Microsoft en IBM. Sinds enige jaren geleden de trend naar kant-en-klare applicaties inzette, kregen de leveranciers van ontwikkeltools het moeilijk. Een consolidatieslag volgde.
Sterling is één van de technologieleveranciers die aan de goede kant van deze consolidatieslag stond. De firma slokte allerlei bedrijven op (zoals de softwareafdeling van Texas Instruments en het Nederlandse Cayenne Software).
Componententechnologie en applicatie-integratie zijn tegenwoordig de termen waarmee Sterling zich profileert op de softwaremarkt. Naast Cap Gemini heeft Sterling in Nederland ook allianties met CMG, Origin en Solidium.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/229357). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×