Managed hosting door True

Cisco kiest voor Jini-alternatief Microsoft

 

Cisco voegt zich als nieuwste lid bij het Universal Plug and Play (UPnP) Forum. Deze industriegroep steunt Microsofts UPnP-technologie, die - net zoals Sun Microsystems' Jini - diverse apparaten automatisch met elkaar laat communiceren.

Het Forum definieert specificaties en standaarden voor Universal Plug and Play. Deze netwerktechnologie die met name consumenten-elektronica en computer-randapparatuur met elkaar en met Internet moet verbinden. Deze programmatuur is gebaseerd op html-opvolger xml (extensibel markup language), terwijl Suns Jini uitgaat van diens Java-platform.
Hierbij opereert deze groep naast de Internet Engineering Task Force (IETF) die een Zero Configuration Working Group heeft opgezet. Cisco, fabrikant van netwerkapparatuur, was reeds lid van die werkgroep. Het bedrijf meldt dat de Forum-activiteiten complementair zijn aan het werk van de IETF-groep.
"Wij verbinden ons aan het samenwerken met anderen om open standaarden te scheppen voor opkomende markten zoals taakspecifieke Internet-apparaten. Open standaarden maken het mogelijk consumentenproducten makkelijk aan te sluiten op breedbandige Internet-diensten", zegt vice-president Don Listwin van Cisco.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/229301). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×