Managed hosting door True

Gartner voorziet geen grote 2000-problemen

 

De Gartner Group verwacht geen grote problemen en storingen bij de naderende overgang naar het jaar 2000. Het onderzoeksbureau droeg deze boodschap uit op zijn laatste conferentie over de millennium-bug.

"Rond het midden van de jaren negentig was er echt een ramp op komst", zegt Gartner-analist Matt Hotle. Het bedrijfsleven en overheden hebben sindsdien in totaal 300 tot 600 miljard dollar uitgegeven aan het aanpakken van de millennium-probleem. "Er zullen wel wat problemen zijn, maar die zijn zeker op te lossen." Gartner voorspelt dat de meest in het oog lopende problemen die kunnen voorkomen, zullen plaatsvinden tussen 1 en 14 januari. "Veel bedrijven zullen software-fouten meemaken op 3 of 4 januari wanneer zij hun activiteiten in het jaar 2000 weer oppakken", aldus Hottle.
Een grote onbekende factor is echter de dreiging van millennium-gerelateerde virussen en hacker-aanvallen, meent Gartner-analist Lou Marcoccio. "Een paar dozijn van dergelijke datum-geactiveerde virussen zijn tot op heden al geïdentificeerd. Het is echter zeer goed mogelijk dat er nog enkele duizenden varianten op de loer liggen", waarschuwt Marcoccio.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/229261). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×