Managed hosting door True

Strongarm en flash in draadloze tak Intel

Intels nieuwe divisie voor draadloze producten zal ook de Strongarm-microprocessor en flash-geheugenchips omvatten. Dit blijkt, samen met meer details, uit een intern memo dat president Craig Barrett vorige week verzond.

"Bij het bekijken van Intels uitdagingen voor het komende jaar is het me duidelijk geworden dat we onze structuur moeten wijzigen zodat we ons beter kunnen concentreren en onze inspanningen op elkaar kunnen afstemmen", aldus het bericht aan de Intel-werknemers.
De leiding over de nieuwe Wireless Communications and Computing Group komt in handen van directeur Ronald Smith. Deze topman diende eerder als vice-president en algemeen hoofd van de Computing Enhancement Group, die nu valt onder de draadloze divisie.
De overkoepelende groep moet het blikveld van de processorfabrikant verbreden. Draadloze technologie draait in deze strategie van Intel dus niet alleen om computers. Vandaar ook dat de productie van Strongarm- en flash-chips voortaan onder de draadloze tak valt.
Die twee soorten Intel-producten zijn vooral veel in gebruik voor mobiele telefoons en digitale signaalverwerkers, die de vertaalslag van spraak naar digitale data verzorgen. Ook het in oktober overgenomen DSP Communications valt onder de nieuwe divisie.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.