Managed hosting door True

Streambox mag RealAudio niet omzetten in MP3

 

Real Networks heeft een overwinning geboekt in de lopende juridische strijd tegen Streambox. Dat softwarebedrijf moet van de rechter voorlopig stoppen met het verspreiden van zijn programma Ripper dat RealAudio-'uitzendingen' kan omzetten in MP3-bestanden.

Real heeft Streambox voor de rechter gedaagd wegens het overtreden van de Digital Millennium Copyright Act, alsook voor het schenden van auteursrechtelijk beschermde technologie. Dit alles zou bovendien leiden tot oneerlijke concurrentie, aldus de aanklacht.
Het omstreden programma kan ook audio van cd's omzetten in kopieerbare databestanden. Producent Streambox reageert lauw en zegt te voldoen aan het nu opgelegde gerechtelijk bevel. Het aangeklaagde bedrijf uit wel optimisme over het toekomstig verloop van deze rechtszaak. "Dit gaat over bestandsformaten, auteursrechten op 'inhoud', bedrijfsmodellen en uiteindelijk de rechten van de consument", aldus een woordvoerder.
Streambox zegt ook dat Real Networks van de rechter 1 miljoen dollar moet indienen om eventueel te dienen als schadevergoeding. Dit bedrag dient dan ter compensatie voor misgelopen inkomsten.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/229237). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×