Managed hosting door True

Gebrek aan Intel-chips raakt Gateway hard

 

Het gebrek aan sommige Pentium III-processoren van Intel raakt vooral Gateway hard. Die PC-fabrikant verkoopt direct en hanteert dus weinig tot geen voorraden. Volgens analisten zijn Gateways massa-producten uitgerust met de schaarse Intel-chips.

De computerproducent beëindigde enige tijd terug zijn proef-relatie met processorproducent AMD en is dus geheel afhankelijk van chipreus Intel.
Hardnekkige berichten doen echter de ronde dat Gateway PC's in de startblokken heeft staan die zijn uitgerust met de nieuwste Athlon-chips van die Intel-concurrent. Toch voorspellen diverse kenners teleurstellende resultaten voor Gateways lopende vierde kwartaal. Die periode omvat ook het doorgaans lucratieve Kerst-verkoopseizoen.
"Gateway lijkt zijn problemen wat betreft de beschikbaarheid van geheugenchips (Dram) en lCD-laptopschermen onder controle te hebben. Toch lijdt het bedrijf aanzienlijk onder voortdurende problemen voor het verkrijgen van de benodigde hoeveelheid Intel-processoren. Met name de Pentium III 450 MHz en de Celeron 400 MHz", zegt vice-president Steven Fortuna van marktbureau Merrill Lynch.
De PC-producent erkent te worstelen met de bevoorrading van componenten voor zijn computers. Woordvoerders delen echter mee dat dit geen invloed zal hebben op de financiële resultaten.
Onderzoeksbureaus als Merril Lynch en Piper Jaffray zien dat anders. Analist Fortuna heeft zijn schatting voor Gateways verkoop in het vierde kwartaal naar beneden bijgesteld tot 2,65 miljard dollar. Ondertussen probeert Gateway zijn productportfolio uit te breiden om minder PC-afhankelijk te zijn.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/229177). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×