Managed hosting door True

Explosief beursdebuut Perot Systems

 

De Amerikaanse computerdienstverlener Perot Systems heeft gisteren een spectaculair debuut gemaakt op de New York Stock Exchange (Nyse). Het bedrijf uit Dallas verkocht 6,5 miljoen aandelen.

De introductieprijs was zestien dollar. Aan het eind van de dag gingen de aandelen over de toonbank voor 43 dollar, een koersstijging van ruim 150 procent.
Het bedrijf van de 68-jarige voormalig presidentskandidaat Ross Perot had hiermee het grootste winstpercentage op zijn aandelen en was het meest verhandelde fonds. In het eerste half jaar van 1998 boekte Perot System een winst van 9,1 miljoen dollar op een omzet van 452,7 miljoen. Volgens Perot verwachten investeerders een betrouwbare en voorspelbare groei. Hij heeft geen streefkoers voor zijn aandelen; hij beschouwt ze als lange-termijn investering. "Wat ik vooral niet wil, is een van die e-net-dingen, die kleine bedrijfjes die geld verliezen maar waarvan de aandelen door het dak schieten. Ik wens ze veel geluk, maar wij hebben serieuze zaken om geld mee te verdienen. Om zeker te zijn van groei, streeft het bedrijf ernaar personeel betrokken te houden. De meeste medewerkers zijn dan ook aandeelhouder."
Perot Systems is 's werelds zesde leverancier van uitbestede IT-diensten. Het concurreert met bedrijven als Andersen Consulting en EDS. Dit laatste bedrijf is in 1962 opgezet door Ross Perot en in 1984 verkocht aan General Motors. In 1996 verzelfstandigde het bedrijf.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/229109). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


Partnerinformatie
 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×