Managed hosting door True

SEC onderzoekt AOL-overname Mapquest

 

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) houdt de overname van Mapquest.com door America Online (AOL) tegen het licht. Reden voor dit onderzoek zijn ongewone wisselingen in de koersprijs van Mapquest vlak voordat de overname plaatsvond.

AOL wil de online-kaartenaanbieder inlijven voor 1,1 miljard dollar in aandelen. Het nieuws over deze aankoop zou dinsdag voortijdig zijn uitgelekt. De aandelen van Mapquest stegen die dag maar liefst 16 procent op de beurs. Dat is ruim vijf keer het maandelijkse gemiddelde van de Mapquest-koers.
Nadat de overname was onthuld, zakte de aandelenprijs met 7 dollar in naar 25,50 dollar per stuk. AOL had zijn bod toen al vastgezet op 26,23 dollar per aandeel. Dat is dus aanzienlijk lager dan de prijs die de dag ervoor nog gold.
Mapquest biedt zijn online-plattegrondendienst in licentie aan meer dan duizend andere bedrijven. Daaronder bevinden zich Internet-portaal Yahoo en pakketbezorgdienst Federal Express. AOL heeft al verklaard de bestaande overeenkomsten met concurrerende portalen niet te zullen schrappen.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/229081). © Jaarbeurs IT Media.

?


Sponsored

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.