Managed hosting door True

Novell profiteert van verbond Toshiba

 

Novell heeft een licentie-overeenkomst gesloten met Toshiba voor zijn caching-software voor Internet. De aandelenkoers van de softwareleverancier is inmiddels met een forse 28 procent gestegen.

Compaq, Dell en IBM gebruiken deze Novell-programmatuur voor het tijdelijk, lokaal bewaren van Internet-data al langere tijd. Die eerstgenoemde computerfabrikant is zelfs nauw betrokken bij de verdere ontwikkeling en de combinatie met Novells clustering-software.
Analisten zijn positief over Novells aanwinst van deze PC-serverfabrikant. "De boodschap dat Novell uitstekende caching-technologie heeft, lijkt nu over te komen", zegt analist Joel Achramowicz van marktbureau Preferred Capital Markets. "Dat bedrijf bevindt zich nu in markten waar het weinig concurrentie heeft."
Novell haalt cijfers aan van onderzoeksbureau Internet Research Group waaruit blijkt dat de wereldwijde markt voor caching-programmatuur tegen 2003 een omzet van 2,2 miljard zal genereren. Het bedrijf koestert echter ook voor de directe toekomst gunstige verwachtingen; financieel directeur Dennis Raney zegt dat de verkoop in het huidige kwartaal goed loopt.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/229073). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×