Managed hosting door True

Compaq zoekt partner directe PC-productie

 

Compaq onderhandelt met het Amerikaanse bedrijf Inacom om de snelle fabricage van PC's op bestelling te verzorgen. Dit meldt de zakenkrant Wall Street Journal. De computerfabrikant zou namelijk met productieproblemen kampen voor zijn nieuwe iPaq-computer.

Die 'leagacy'-loze, kleine bedrijfs-PC moet vanaf januari beschikbaar zijn via de directe verkooplijn die Compaq momenteel opzet. De leverancier wil volgende maand een consumenten-uitvoering onthullen.
Hardnekkige berichten doen echter de ronde dat Compaq zijn distributiesysteem voor de directe verkoop van dit nieuwe apparaat nog niet op orde heeft. Op termijn wil de coputerfabrikant meer van zijn PC-producten direct verkopen. Compaq probeert met name in de Verenigde Staten al langere tijd zijn computers direct aan klanten te leveren, net zoals zijn succesvolle concurrent Dell dat doet. De voornaamste problemen bij die pogingen zijn de mogelijke vervreemding van het distributeurskanaal en het opzetten van een adequaat logistiek systeem.
President Michael Capellas geeft toe dat de toeleveringsketen van het bedrijf niet functioneert zoals hij dat zou willen, aldus de Wall Street Journal. De topman gaat echter niet in op de berichten over gesprekken met Inacom.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/229069). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×